E-commerce: Ready, Set, Grow!

Елена A.
Овој ноември 12ти беше THE Day за најактуелните збиднувања од 2021 во е-трговијата во Македонија. Асоцијацијата за е-трговија го организираше најновиот четврти собир на домашните и…

Со Galeksia полесно ги препознавам барањата на клиентите

Елена A.
Нашите студенти се од најразлчини индустрии и со различно ниво на познавање на дигиталниот маркетинг пред да почнат да ја учат програмата.Еден од студентите кој успешно…

Со Galeksia го унапредив и усовршив своето знаење

Елена A.
Кристина е креативец, амбициозен дигитален маркетер, беше дел од нашата програма за Professional Diploma in Digital Marketing, а сега е и се сертифициран член на DMI…

Клучот за успех е следење на дигиталните маркетинг трендови

Елена A.
Секој што ќе го слушне името „Bella“ веднаш помислува на успешен македонски бренд кој низ годините успева да ја истакне женската убавина. Тајната состојка во рецептот…

Зошто Авалон продукција стана Learning Partner на Galeksia?

Елена A.
Авалон е бренд на кој не му треба некоја посебна најава. Низ годините успевале секогаш да останат на врвот и тоа благодарејќи на една многу „…

Се стремам кон интернационална кариера како дигитален маркетер

Елена A.
Едeн од нашите успешни студенти е и Зоран Николовски. Зоран е вечен ентузијаст за учење и надоградба на професионален план. Тој со нас ги сподели деталите…

Програмата вклучува сѐ што треба да знае еден дигитален маркетер

Елена A.
Учесниците на нашата програма се професионалци и ентузијасти за дигитален маркетинг. Овој пат разговараме со Таулант, позитивен и енергичен млад дигитален маркетер. Економист по професија и…

Од почетник без искуство, почнав да работам како јуниор дигитален маркетер

Елена A.
Споделуваме интервју со една од нашите учеснички на програмата за Certified Digitital Marketing Professional.  Ова е една од многуте успешни приказни кои ги очекуваме во иднина.…

Со вештините од оваа обука се случи мојата дигитална трансформација

Елена A.
Сите студенти на Galeksia се амбициозни личности кои никогаш не престануваат да учат и да се надградуваат. Една од нив е Тања, економист, банкар, сопруга и…

Дигиталниот маркетинг секојдневно се развива и нуди огромни шанси

Елена A.
Серијалот на интервјуа со менторите од Galeksia продолжува со Ивана Јовановска. Ивана е сертифициран DMI тренер и ментор за модулите Social Media Marketing и Email Marketing.…

Кристина Цвитко: Galeksia ги надмина моите очекувања за квалитет

Елена A.
Учесниците на програмата на Galeksia се луѓе со различни позадини и примарни професии. Наш последен соговорник беше Кристина, компјутерски инженер и Project Coordinator со долгогодишно искуство. …

Програматa нуди солидна основа за сите гранки на дигиталниот маркетинг

Елена A.
Продолжуваме со серијалот на интервјуа со нашите студенти и овој пат разговараме со Ивана Дракулевска. Таа својата пасија за англиската книжевност и генерално за литературата, во…

Студентите сакаат да научат и веќе имаат план како да го искористат знаењето

Елена A.
Започнуваме со нова серија на интервјуа преку кои ќе можете да ги запознаете менторите на Galeksia. Сите ментори се сертифицирани од Digital Marketing Institute и имаат…

Секој модул на CDMP се надоврзува на тоа што го работам

Елена A.
Јасмина, една од учесниците на програмата за Certified Digital Marketing Professional, одвои малку време од нејзиниот динамичен распоред за да поразговара со нас за својата спрецифична…

Водич за почетници: Google Analytics

Елена A.
Доколку не знаете што е Google Analytics, како функционира, или пак никогаш не сте вметнале таг во веб-страница или не сте погледнале во податоците од сообраќајот…

Алатките за Social Media и SEO ми ги зголемија продуктивноста и креативноста

Елена A.
Нашите две групи од првиот термин, веќе ја завршија првата половина од програмата за Certified Digital Marketing Professional. Меѓу нив имаме најразлични профили на студенти.  Овој…

Програмата нуди можности за напредување на професионален план

Елена A.
Нашата програма за Digital Marketing Professional е веќе во тек и уште од самиот почеток е приспособена за онлајн учење. Една од нашите учеснички, која веќе…

Што работи еден content маркетер?

Елена A.
Content marketing е посебна дисциплина во digital marketing, која ја претставува врската помеѓу бизнисот и клиентите. Поради тоа, завзема клучна улога и не смее да се…

10 факти за SEO кои секој почетник треба да ги знае

Елена A.
Кога беше последниот пат кога пребаравте нешто на Google? Пред можеби 1 час? Или пак 20 минути? Прашањето „кога?“... да бидам искрен, не е ни важно,…