Ментори

Сите ментори на Galeksia се сертифицирани од Digital Marketing Institute и поседуваат врвно знаење и експертиза во полето кое го предаваат.

 

На програмата ќе имаш прилика да учиш од нивното долгогодишно искуство, кои преку реални примери ќе ти помогнат да ги унапредиш твоите digital skills и да се стекнеш со сертифицирано знаење.

Сара Стојковска
Marketing Data Analyst, Google Analytics експерт, сертифициран DMI тренер
Analytics with Google Analytics

Сара е аналитичар на податоци, со долгогодишно искуство во неколку компании во соработка со клиенти од различни индустрии.


Обработува и анализира извештаи со повеќе од 40 страни, кои содржат над 100 KPIs. Умешноста на Сара за интерпретирање на информацијата од тие податоци, донела раст на многу од клиентите.


Со практични примери од секојдневното работење, ќе ти ја пренесе својата пасија за читање на резулататите во нумерички облик. Google Analytics е особено важен за секој бизнис, па така овој модул е посебно значаен за тебе!

▪️ Презентирани и прочитани над 100 извештаи;

▪️ Креирани извештаи за над 20 различни видови на бизниси.

Теодор Јосифовски
Search Marketing Professional и сертифициран DMI тренер
SEO (Search Engine Optimization), Website Optimization

Теодор Јосифовски дипломирал на ФЕИТ на Информатика и Компјутерско Инженерство, а магистерските студии по Project Management ги завршил на престижниот RANEPA факултет во Москва. 


Teодор ќе ти го пренесе неговото знаење преку практична работа и споделување на она што го научил од своето 10 годишно работно искуство на проекти кои вклучуваат клиенти од целиот свет. Неговото искуство вклучува:

▪️ 1000+ keywords рангирани на првата страна на Google Search;

▪️ 70+ SEO оптимизирани веб-страници oд:

▪️ 11 различни индустрии и 7 различни држави.

Верче Карафилоска
Head of Product Marketing, Sales Copywriting, Product Messaging Expert и сертифициран DMI тренер
Content Marketing

Верче Карафилоска е продукт маркетер и Copywriting/Messaging консултант со повеќегодишно искуство како соработник на B2B, SaaS и eCommerce компании во земјава и во светот.

Фокусот на Верче е лансирање нови производи како и појаснување на постоечки понуди, со цел подобро позиционирање и конверзија на lead-ови во клиенти.

Од Верче ќе научиш како да создадеш содржини со одредена цел, да избегнеш нејасни пораки и понуди, да ја приспособиш твојата порака на соодветниот канал и кампања, и како да ги поврзеш твоите content иницијативи со она кон коешто се стреми секоја компанија: профит.


▪️ 4 годишно искуство во B2B, SaaS и ECommerce сферата;

▪️ Реализирани над 100 проекти за клиенти од земјава и странство;

▪️ 1000+ email секвенци за клиенти од 25+ различни индустрии;

▪️ 20+ веб страни;

▪️ 100+ блогови.

Наташа Мрмачовски
Digital Marketing Professional, Consultant и сертифициран DMI тренер
Paid Search (PPC) with Google Ads, Google Display & Video Ads

Наташа е искусен специјалист за дигитален маркетинг со широк спектар на вештини и искуство во: менаџирање на тимови за маркетинг, HR, брендинг, lead generation, репутациски менаџмент и дигитален мarкетинг со акцент на Google Ads.

Од Наташа ќе можеш да ги научиш најдобрите практики за менаџирање, оптимизација и генерирање на резултати со помош на платени кампањи преку бројни практични примери.

Во нејзиното портфолио се вбројуваат бројни клиенти од САД и Европа, а нејзиното искуство вклучува:

▪️ 200+ успешни Google Ads кампањи;

▪️ 35+ Google Ads месечни извештаи по клиент;

▪️ 20+ различни индустрии.

Михаил Китановски
Бизнис Консултант и Сертифициран DMI тренер
Digital Marketing Strategy

Михаил Китановски e сопственик и генерален директор на компанијата за консултантски услуги Kitanovski & D2EM (D2EM Consulting) и врвен консултант за менаџмент во бизнис заедницата. Во неговата дејност ја комбинира и експертизата за пијано – класична и џез реторика.


Неговото импресивно портфолио вклучува над 20 години искуство во работа со светски-познати, мултинационални компании за бизнис стратегија, продажба, финансирање и прашања поврзани со растот на компанијата. Признат за својата работа со меѓународни деловни партнерства, Михаил има искуство со in-house бизнис обуки и отворени тренинг сесии на 4 различни континенти и има работено со 700+ Клиенти од:

▪️ 70 + различни индустрии;

▪️ 30+ различни држави.

Теодора Филовска
Digital Marketing Expert, Маркетинг Консултaнт и Сертифициран DMI тренер
Introduction to Digital Marketing

Теодора е сопственик на дигиталната маркетинг агенција Vrootok, консултант, ментор и говорник за маркетинг и бизнис раст, и основач на Galeksia.


Избрана за еден од најуспешните претприемачи во Европа за 2019 година од страна на U.S. State Department и World Chicago, Теодора е доказ дека експертизата за дигитален маркетинг е неразделна од пренесувањето на стекнатото искуство. 


Предводена од желбата за развивање идеи од концепт до реализација, како и градење дигитални искуства кои оставаат трага, од неа ќе  научиш практични примери и ќе стекнеш суштинско знаење за основите на дигиталниот маркетинг. Во искуството на Теодора се вклучени:

▪️ 60+ Консалтинг проекти;

▪️ 30+ Настани како ментор и говорник;

▪️ 45+ Успешни Маркетинг Стратегии за клиенти од:

▪️ 9 различни индустрии и 16 различни држави.

Елена Наковска
Social Media Marketing Professional и Social Media & Marketing Manager во The Bright Box
Social Media Marketing

Елена е tech-savvy дигитален маркетер и Social Media & Marketing Manager во The Bright Box, која преку нејзиното долгогодишно искуство практично ќе ти го објасни Social Media Marketing модулот.


Таа има огромна пасија за дигиталниот маркетинг и е постојано насочена кон успех, напредок и подобрување. Во портфолиото на Елена се вбројуваат:

▪️ 7.000 + објави на социјални мрежи;

▪️ Над 40 успешно водени бизниси на социјални мрежи;

▪️ 17 држави и 2 континенти.

Ивана Јовановска
Social Media & E-mail Marketing Professional и Сертифициран DMI тренер
E-mail Marketing

Ивана е експерт за Paid Advertising, односно платени реклами на социјалните медиуми и ќе те научи како да креираш успешни кампањи кои конвертираат и носат до зголемување на продажба. 


Таа ќе ти го пренесе и нејзиното знаење за поставување на беспрекорни E-mail маркетинг кампањи и ќе те научи на најважните техники кои ќе ти помогнат да донесеш брз бизнис раст. Во портфолиото на Ивана се вбројуваат:

▪️ 200+ успешни E-mail маркетинг кампањи кои генерираат раст на продажба;

▪️ Над 1.000.000$ потрошени во Paid Advertising;

▪️ 8 различни индустрии и 10 различни држави.

Над 130 000 луѓе

во светот имаат професионален напредок од оваа програма!

 

Многу од учесниците од CDMP програмата работат во светски гиганти како:

92%
од учесниците се изјасниле дека имале напредок во кариерата
81%
од учесниците добиле унапредување и покачување во плата
88%
од учесниците работат на високи позиции, како менаџери

контактирај го нашиот тим на професионалци и дознај повеќе