Маркетинг

Добар маркетер треба да има креативност и смисла за хумор

Elena Apostoloska
Запознајте го Никола! Ентузијаст за дигитален маркетинг и човек кој не престанува да учи и да се надоградува. Неговата пасија за повеќе и подобро ја преточува…

Интервју со Маја: Без влог, нема добивка!

Sanja Z.
Маја е студент од септемвриската група на Galeksia, една од најскромните но истовремено и највредните и најамбициозните студенти во нашата академија. За тоа најдобро говори и…

Интервју со Лука – Маркетинг Менаџер во ЕСП

Sanja Z.
Лука е студент од септемвриската група на Galeksia за дигитален маркетинг. Иако е еден од најмладите во нашата академија, сепак тоа не му претставува никаков проблем,…

НА МУАБЕТ СО МЕНТОР – КОЈА Е МАРТИНА И ШТО Е EMAIL MARKETING?

Sanja Z.
Мартина Зарева е  сертифициран DMI тренер и ментор за Email Marketing модулот во Galeksia.   Во ова интервју ќе прочиташ повеќе за нејзините почетоци, за љубовта…

Формула за успех: следете ги трендовите и бидете чекор пред другите

Sanja Z.
Душан е дел од мајската група на програмата за дигитален маркетинг на Галексиа. Во моментов работи како фриленсер, но и покрај искуствотo во маркетинг областа, нескротливата…

Интервју со Ема: Никогаш не е доцна за промена на кариерата

Sanja Z.
Ема е дел од ноемвриската група и една од најдобрите студенти воопшто пријавени на програмата за Digital Marketing на Galeksiа. Таа веќе работи како Marketing Executive…

Интервју со Корнелија – Creator Sales во Influencers.club

Sanja Z.
Иако е една од најмладите, Корнелија Ѓоргиевска меѓу првите од својата група го заврши патувањето во Galeksia и се стекна со титулата Certified Digital Marketing Specialist.…

Интервју со Јана – љубопитнoста ми е driving force

Sanja Z.
Јана е без сомнеж еден од најамибициозните студенти кои завршија во септемвриската група на програмата за Дигитален Маркетинг во Galeksia. Со својата посветеност, упорност и трудољубивост…

Интервју со Дарија Папеш – Business Development практикант во A1

Сара П.
Дарија Папеш е една од помладите, но и една од најамбициозните студенти на програмата! Студентка е и на Универзитетот American College и моментално е дел од…

Светски признатиот сертификат беше клучен фактор да ја изберам Galeksia

Сара П.
Ема Мицковска е студентка од септемвриската група на програмата Professional Diploma in Digital Marketing.     Ема работи моментално како Digital Marketing Executive во Simplify ERP, но…

Како да си го развиеш бизнисот со помош на LinkedIn?

Сара П.
LinkedIn претставува многу моќен asset за сите брендови, компании, претприемачи доколку знаат да го искористат максимумот од платформата. Зошто е толку значаен? LinkedIn ти овозможува да…

Што сè можеш да работиш како дигитален маркетер?

Сара П.
Секој од нас барем еднаш доживеал мал момент на двоумење за изборот на професија.   Индустријата на глобално ниво се менува толку брзо, па не е…

Интервју со Јан К. – Marketing Communications практикант во А1 Македонија

Сара П.
Јан Кузмановски е еден од помладите студенти на програмата, дипломиран е-бизнис економист кој успешно го положи тестот и стана сертифициран дигитален маркетер.    Впечатливо за Јан…

Кои се најактуелните digital marketing трендови за 2022?

Сара П.
Не е нова вест дека дигиталниот маркетинг е индустрија која се менува секојдневно. Она што денес е актуелно, нема никаква гаранција дека ќе го задржи својот…

Интервју со Елена Трајчевска – Маркетинг директор во Клуб Спорт 77

Сара П.
Денес разговараме со Елена Трајчевска, студент на Professional Diploma in Digital Marketing, која работи како Маркетинг Директор во Клуб Спорт 77. Елена се приклучи на програмата…

Дигиталната трансформација е неминовен процес

Сара П.
Тања Павловска е студент на DMI програмата, која работи во маркетинг секторот во Винком. Се запиша со цел да се доедуцира во сферата на дигиталниот маркетинг…

Digital Marketing е сегашноста и иднината на еден успешен бизнис!

Сара П.
Денес разговаравме со Роберт Стојковски, агент за недвижности кој гради успешна кариера во Дубаи. Роберт се запиша на програмата со цел стекнатото знаење да го искористи…

Како да изградиш успешна кариера како digital nomad?

Сара П.
Доколку се прашуваш што е подобро од кариера како дигитален маркетер, одговорот е freelance кариера како digital nomad!    Во последните две години терминот digital nomad…

На муабет со ментор – коjа е Верче и што е Content Marketing?

Сара П.
Верче Карафилоска, за многумина позната како Вера Калин, е сертифициран DMI ментор, продукт маркетер и Copywriting/Messaging консултант со повеќегодишно искуство како соработник на B2B, SaaS и…

Водич за креирање успешна content маркетинг стратегија!

Сара П.
Дали знаеше дека 82% од маркетерите значително повеќе се посветиле на content маркетинг, што е за 70% повеќе од претходната година?  Content маркетингот е одлична маркетинг…