БЛОГ

Биди во тек со најновите трендови во дигиталниот маркетинг, слушни ги искуствата на нашите студенти и запознај ги одблиску менторите!

На муабет со ментор – коjа е Верче и што е Content Marketing?

Сара П.
Верче Карафилоска, за многумина позната како Вера Калин, е сертифициран DMI ментор, продукт маркетер и Copywriting/Messaging консултант со повеќегодишно искуство како соработник на B2B, SaaS и…

Водич за креирање успешна content маркетинг стратегија!

Сара П.
Дали знаеше дека 82% од маркетерите значително повеќе се посветиле на content маркетинг, што е за 70% повеќе од претходната година?  Content маркетингот е одлична маркетинг…

На муабет со ментор – коjа е Ивана и што е Email Marketing?

Сара П.
Ивана Јовановска е сертифциран DMI тренер, дел од тимот ментори и предава на модулот Email Marketing. Има обемно работно искуство во над 7 различни индустрии во…

Ecom World Conference 2021 – Day 2

Ива Ј.
Официјално заврши најголемиот светски настан за е-трговија Ecom World Conference 2021 кој се одржа на 15-16 ноември 2021. Ова е првпат на едно место да се…

Што научивме од најголемиот настан за е-трговија?

Ива Ј.
На 15ти ноември започна најголемиот настан за е-трговија на глобално ниво: Ecom World Conference 2021. Овој настан го следат повеќе од 40.000 луѓе низ светот, присутни…

E-commerce: Ready, Set, Grow!

Елена T.
Овој ноември 12ти беше THE Day за најактуелните збиднувања од 2021 во е-трговијата во Македонија. Асоцијацијата за е-трговија го организираше најновиот четврти собир на домашните и…

Знаењето од Galeksia ми ги отвори вратите кон светот

Сара П.
Во денешното интервју разговараме со Елица Мајсторова, студентка на CDMP програмата. Елица живее во Малта и работи како ПР администратор во Hotel Line Limited која реши…

На муабет со ментор – која е Елена и што е Social Media Marketing?

Сара П.
Елена Наковска е ментор за Social Media Marketing модулот на програмата во Galeksia, која неодамна се приклучи на тимот ментори! Eлена е дипломиран менаџер по интернационален…

Facebook стана Meta со нов фокус на metaverse!

Сара П.
Facebook официјално го смени името на компанијата во Meta! Оваа информација беше соопштена од основачот на Facebook, Марк Зукерберг за време на годишната конференција за виртуелна…

Што се Google Ads и како да креираш успешна YouTube кампања?

Сара П.
Маркетинг индустријата доживеа многу големи и значителни промени на светско ниво во последните години и Google Ads игра важна улога во трансформацијата. Претходно позната како Google…

Добивај ги најновите вести во твоето сандаче