На муабет со ментор – која е Елена и што е Social Media Marketing?

Сара П.
Елена Наковска е ментор за Social Media Marketing модулот на програмата во Galeksia, која неодамна се приклучи на тимот ментори! Eлена е дипломиран менаџер по интернационален…

Facebook стана Meta со нов фокус на metaverse!

Сара П.
Facebook официјално го смени името на компанијата во Meta! Оваа информација беше соопштена од основачот на Facebook, Марк Зукерберг за време на годишната конференција за виртуелна…

Што се Google Ads и како да креираш успешна YouTube кампања?

Сара П.
Маркетинг индустријата доживеа многу големи и значителни промени на светско ниво во последните години и Google Ads игра важна улога во трансформацијата. Претходно позната како Google…

На муабет со ментор – која е Наташа и што е Paid Search (PPC) with Google Ads?

Сара П.
Наташа Мрмачовски е ментор за Paid Search with Google Ads, Display Ads and Video Ads модулот во Galeksia и сертифициран DMI тренер. Наташа е врвен специјалист…

На муабет со ментор – коjа е Сара и што е Google Analytics?

Сара П.
Денес разговараме со Сара Стојковска, дел од тимот ментори во Galeksia и сертифициран DMI тренер која го предава модулот Google Analytics. Сара е Digital Analytics Consultant,…

Теодора Филовска – добитник на наградата „Under 30“

Сара П.
Business Elite Awards ја објави листата на добитници на престижната наградата „Under 30” за најдобри бизнис-претприемачи, иноватори и визионери под 30 години на глобално ниво. Tеодора…

Моника Зец: Убавината и инспирацијата е во малите моменти!

Сара П.
Запознај ја Моника Зец, сопственик на мал бизнис за рачно изработена детска облека и производи за деца - Kids&Co. Од неодамна е и дел од learning…

Galeksia е вистинскиот избор за секој кој сака да изучува дигитален маркетинг!

Сара П.
Денес разговаравме со Бранкица Иванова, преведувач по англиски јазик и професор на Меѓународниот Балкански Факултет. Бранкица се запиша на програмата за дигитален маркетинг во Galeksia, со…

Што е SEO и зошто е важно за твојот бизнис?

Сара П.
Сигурно постојано слушаш за тоа како SEO (Search Engine Optimization) е клучна маркетинг алатка, но дури и ако имаш основно познавање што всушност претставува, сепак не…

На муабет со ментор – кој е Михаил и што е Digital Marketing strategy?

Сара П.
Михаил Китановски е дел од менторите во Galeksia од самите почетоци и предава на модулот Digital Marketing strategy and planning. По професија е консултант за менаџмент…

На муабет со ментор – кој е Теодор и што е SEO?

Сара П.
Теодор е дел од тимот ментори во Galeksia кој ги предава модулите SEO и Website Optimization, а воедно е и сертифициран DMI тренер. Своите магистерски студии…

7 причини зошто да инвестираш во дигитална трансформација

Сара П.
Без разлика во која сфера и индустрија е твојот бизнис, клучно е да бидеш во тек со сите најнови технологии, трендови и промени со цел да…