Global Industry Advisory Council

Во Global Industry Advisory Council на Digital Marketing Institute членуваат лидери во светскиот дигитален маркетинг.

На овој начин, сертифицираните програми на DMI се креирани од лидери кои што ги дефинираат трендовите во светот. Целта е да се промовира најдоброто од дигиталниот маркетинг и продажба и зајакнување на сферата со поставување на стандарди, увиди и најдобри пракси.

DMI ги воспоставува глобалните стандарди

Сертифицираните едукативни програми на Galeksia се поддржани од DMI. Истите промовираат супериорност во сферите на дигитален маркетинг и дигитална продажба. Ова е овозможено благодарејќи на фактот дека DMI е лидер што креира стандарди, увиди и пракси применливи на глобално ниво.

 

Global Industry Advisory Council е иницијатива на DMI во која што членуваат лидери во глобалната едукација, експерти и маркетинг инфлуенсери за да се воспостават и идентификуваат моменталните и идни трендови во дигиталниот маркетинг.

DMI ги воспоставува најдобрите пракси

Целта на Global Industry Advisory Council не е само да се воспостават стандардите, туку и да се пронајдат најдобрите пракси и да се преточат во материјал којшто е погоден и за професионалците и за индустријата.

 

Оваа идентификација на најдобрите пракси овозможува да се постават темелите на сертифицираните тренинзи со цел да се развива и промовира можноста за напредок и кариера во дигитален маркетинг како за индивидуалци, така и за бизниси.

 

Global Industry Advisory Council се среќава еднаш годишно и работи на агендата за професиите поврзани со дигитален маркетинг и продажба. Исто така, придонесува со континуирано истражување на моментални и идни трендови во индустријата.

 

 

 

DMI ги поканува само најдобрите

Global Industry Advisory Council се состои од членови кои се поканети од компании што се светски лидери. Истите компании работат во бизнис и претприемништво, иновации, дигитални платформи, светски брендови, агенции, и глобални маркетинг инфлуенсери.

Имај пристап до експертски информации и вебинари

Сите учесници во сертифицираните тренинзи на Galeksia ќе имаат пристап до информации, вебинари и материјали што не се достапни на друго место. Истиот пристап е во период од една година од почнувањето со обуката.
Ова овозможува да се биде во тек со трендови кои што допрва ќе бидат актуелни и пристап до најдобри пракси за сите вертикали поставени од лидери во истите.

Кои се членовите на Global Industry Advisory Council?

Sangram Vajre
Chief Evangelist & Co-Founder
Terminus
Neal Schaffer
President
PDCA Social
Bryan Chau
General Manager, Ecommerce China
Coca Cola
Shuvo Saha
Director, Google Digital Academy
Google
Patrick Dolan
President and COO
IAB
Tom Kendall
Head of Digital Marketing
IBM
Tami Cannizzaro
VP, Global Digital Demand
Global Digital Demand CA INC
Mia Mora
Global Head of eLearning and Innovation
Google
Mark Kilens
VP of Content and Community
Drift
Olivia Kearney
Chief Marketing Officer
Microsoft
Mina Seetharaman
EVP, Global MD, Content and Marketing
The Economist
Larry Kim
Founder & CEO
Mobile Monkey
Keith Moor
Chief Marketing Officer
Santander
Mark Evans
Marketing Director
Direct Line Group
Lee Odden
CEO and Co-Founder
TopRank Marketing
Gabe Villamizar
Head of B2B Marketing
LucidChart
Julie Roehm
Chief Experience Officer & CMO
ABRA Auto Body & Glass
Brian Lavery
European Managing Director
AccuWeather
Barry Thomas
VP, Global Shopper & Channel Team
Coca Cola
Ardi Kolah
Exec. Fellow & Director, GDPR Program
Henley Business School
ANDREW MORTIMER
Director of Client Strategy & Media
Sky
Tyrona Heath
Global Lead
LinkedIn
AMY Brooks
Business Education
Facebook
Frank Hattan
Director, Sales
Microsoft
NEIL PATEL
Founder
Neil Patel Digital