Twitter е приказна сама по себе. Оваа платформа можеби има помала заедница, но истите се многу повеќе поларизирани. Самиот Twitter е предизвик за малку по суптилен пристап, и со овој модул ќе го научиш токму ова.


Ќе се покријат следниве особини од платформата: Како изгледа еден победнички Twitter профил, како да го користиш Twitter Ads Manager, кои се правилните Аd формати за одредени намени, како да користиш Twitter Analytics за уште постручен пристап до креирање идеална содржина за платформата.