Овие две платформи се „ин“ – и доколку идеалната публика е млади луѓе, ќе ги најдеш токму овде. Instagram и Snapchat се платформи каде што можеш да прикажеш реклами вметнати во секојдневното „скролање“ низ сликите од платформата.


Со овој модул ќе добиеш длабок увид во начинот на кој овие платформи функционираат, којшто е брз и визуелен. Исто така, ќе научиш како да пласираш бренд на овие платформи и зошто е значајно да користиш повеќе социјални медиуми за промоција. Ќе станеш стратег, маркетер, оптимизирач и ќе дознаеш како овде Analytics е сè што ти треба за одлични кампањи.