БЛОГ

Биди во тек со најновите трендови во дигиталниот маркетинг, слушни ги искуствата на нашите студенти и запознај ги одблиску менторите!

Pitch121: Со практично искуство до одличен кариерен старт

Сара П.
Славица, Томас, Јана, Маја и Александар можат да се пофалат со одлично изработени активности. Имаа шанса да ги применат презентациските и time-management вештини на презентацијата пред…

Како да си го развиеш бизнисот со помош на LinkedIn?

Сара П.
LinkedIn претставува многу моќен asset за сите брендови, компании, претприемачи доколку знаат да го искористат максимумот од платформата. Зошто е толку значаен? LinkedIn ти овозможува да…

Што сè можеш да работиш како дигитален маркетер?

Сара П.
Секој од нас барем еднаш доживеал мал момент на двоумење за изборот на професија.   Индустријата на глобално ниво се менува толку брзо, па не е…

Интервју со Јан К. – Marketing Communications практикант во А1 Македонија

Сара П.
Јан Кузмановски е еден од помладите студенти на програмата, дипломиран е-бизнис економист кој успешно го положи тестот и стана сертифициран дигитален маркетер.    Впечатливо за Јан…

Кои се најактуелните digital marketing трендови за 2022?

Сара П.
Не е нова вест дека дигиталниот маркетинг е индустрија која се менува секојдневно. Она што денес е актуелно, нема никаква гаранција дека ќе го задржи својот…

Интервју со Елена Трајчевска – Маркетинг директор во Клуб Спорт 77

Сара П.
Денес разговараме со Елена Трајчевска, студент на Professional Diploma in Digital Marketing, која работи како Маркетинг Директор во Клуб Спорт 77. Елена се приклучи на програмата…

Year in Review: Galeksia 2021

Сара П.
Aaaand it’s a wrap! Дојдовме и до крајот на 2021ва, година со многу предизвици, ups & downs, во која секој од нас научи многу. Последните 365…

Дигиталната трансформација е неминовен процес

Сара П.
Тања Павловска е студент на DMI програмата, која работи во маркетинг секторот во Винком. Се запиша со цел да се доедуцира во сферата на дигиталниот маркетинг…

Digital Marketing е сегашноста и иднината на еден успешен бизнис!

Сара П.
Денес разговаравме со Роберт Стојковски, агент за недвижности кој гради успешна кариера во Дубаи. Роберт се запиша на програмата со цел стекнатото знаење да го искористи…

Како да изградиш успешна кариера како digital nomad?

Сара П.
Доколку се прашуваш што е подобро од кариера како дигитален маркетер, одговорот е freelance кариера како digital nomad!    Во последните две години терминот digital nomad…

Добивај ги најновите вести во твоето сандаче